P&O Adviesbureau Van den Ancker

Mijn achtergrond

Na mijn lerarenopleiding Engels belandde ik op de afdeling PZ bij de Chemische Fabriek Naarden, een internationaal, Nederlands productiebedrijf in de reuk- en smaakstoffenindustrie.

Daar kreeg ik steeds meer interesse in de mogelijkheden die ik zag voor Personeelszaken. Ik studeerde aan de Sociale Academie “De Horst” in Driebergen en Rechten aan de VU in Amsterdam. Ook volgde ik velerlei, ook internationale cursussen en seminars.

Het bedrijf werd overgenomen door Unilever, omgedoopt tot Quest International en later verkocht aan ICI. Dit bracht regelmatige wijzigingen van koers en cultuur met zich mee. P&O had daarin een medebepalende rol en was steeds in de top van de organisatie vertegenwoordigd. Quest  Nederland (ca. 1200 medewerkers) werd hoofdvestiging voor P&O activiteiten van ICI in Nederland.

Als directeur P&O Quest Nederland ging ik enige jaren geleden met pensioen.

Mijn werkervaring

Mijn carrière omvatte uitvoerende tot beleidsbepalende rollen in alle aspecten van P&O, zoals:

  • arbeidsjuridische zaken
  • medezeggenschap (OR- en vakbondsoverleg)
  • arbeidsvoorwaarden en pensioenen
  • werving, selectie
  • management- en organisatieontwikkeling

Door de diverse overnames heb ik mij tevens intensief bezig gehouden met de personele kant van reorganisaties, fusies en afsplitsingen.

Waarom dit bureau?

Sinds mijn pensionering word ik regelmatig gevraagd voor advies en ondersteuning. Om aan dit advieswerk een bredere basis te geven is P&O Adviesbureau Van den Ancker opgericht.